Tips til skydestillinger: Blive meget bedre til din liggende skydestilling.

Det er afgørende, at mestre den liggende skydestilling med anlæg inden man tager hul på øvrige og mere ustabile skydestillinger. Den liggende skydestilling med anlæg understøtter systematisk indøvelse af skuddets procedurer og gør det nemmere at eksekvere dem adskilt og taktopdelt. Det er lettere for skytten at opnå ro, overskud og overblik i denne position og dermed bevidsthed om den samlede sekvens eller skudprocedure. Når dette mestres er det langt lettere at definere og træne alle øvrige skydestillinger, situationer mv.

Hjælpemidler: Rygsæk og rearbag (En lille pose til at stabilisere kolben.). Derudover er det en forudsætning at din kolbekam er tilpasset så dit øje er ”in line” med sigtekikkertens center, samt at øjenafstanden til okularet er korrekt.

Greb om forskæftet: Støttehånden fatter med et solidt greb foran magasinbrønden. Støttehånden må ikke komme i klemme mellem riffel og anlægget. Forreste del af forskæftet hviler på anlægget (i dette tilfælde rygsækken). Støttehånden trækker riflen ned i underlaget og tilbage så den holdes tæt til skulderen.

Pistolgreb / aftrækshånd: Fast greb uden at knuge. Vær opmærksom på placering af tommeltotten – denne flyttes til samme side som aftrækshånden for at eliminere gribefunktionen. Aftrækshånden hjælper til med at trække riflen bagud og indtil skulderen. Kontroller at pegefingeren kan bevæge sig frit og finmotorisk. Kan den ikke det holder skytten for hårdt fast.

Skuldring: Kolben flyttes ud på den store skuldermuskel og opad til kindstøtte opnås. Denne position øger fleksibilitet i nakken, gør det nemmere at finde sigtebilledet igen efter skud samt sænker den følte rekyl.

Kindstøtte/reference: Kindbenet skal hvile på kolben og nakkemuskulaturen skal slappe af. I denne position skal skytten være i stand til at opnå fuldt sigtebillede i kikkerten.

Albuer: Såfremt sigtebilledet ønskes hævet skubbes albuerne udad hvorved skuldre og overkrop sænkes. Kolben, der er skuldret forbliver i samme høje position og kolben sænkes i takt med at albuerne rykkes udad.

Krop/vinkel: Udgangspunktet er 45-30 graders vinkel i forhold til skudretningen. Korrekt kropsvinkel findes ved at stå op med riflen pegene mod skiven. Fødderne er placeret som man naturligt vil placere dem i hoftebred position med forreste fod pegende kl. 1 og bagerste fod kl. 3 (højrehånds skytte). Riflens lægges nu ned på rygsækken eller liggende uden at flytte på fødderne. Begge hænder placeres mellem fødderne og benene ”sparkes” bagud og du ligger nu som udgangspunkt i den rigtige vinkel.

Hæle i jorden: Mange skytter placerer ubevidst deres tåspidser i jorden og ”vrikker” som følge heraf deres fødder fra side til side når de ligger i skydestillingen. Dette giver utilsigtede bevægelser i kroppen, hvilket ikke er gavnligt for et godt skud. Placer derfor hælene i jorden så hele foden ligger ned.

JagtNyjægerRiffelRiffeljagtSkydestillingSkydningTræningTræningstips

Featured collection

View all
Spar 5.200,00 kr
A-TEC Carbon 02A-TEC Carbon 02
A-tec A-TEC Carbon 02
Tilbudspris: 999,00 kr Normalpris: 6.199,00 kr
A-Tec Optima 45 Front
A-tec A-Tec Optima 45 Front
Tilbudspris: 2.799,00 kr
A-TEC Mirage Bånd
A-tec A-TEC Mirage Bånd
Tilbudspris: 299,00 kr
Spar 1.001,00 kr
A-TEC 87 HERTZ
A-tec A-TEC 87 HERTZ
Tilbudspris: 999,00 kr Normalpris: 2.000,00 kr
A-TEC Mini mundingsbremse
A-tec A-TEC Mini mundingsbremse
Tilbudspris: 1.099,00 kr
A-TEC End Cap Break
A-tec A-TEC End Cap Break
Tilbudspris: Fra 899,00 kr
A-TEC MARKSMAN BREAKA-TEC MARKSMAN BREAK
A-tec A-TEC MARKSMAN BREAK
Tilbudspris: 1.899,00 kr
A-TEC H2 (2 Moduler)A-TEC H2 (2 Moduler)
A-tec A-TEC H2 (2 Moduler)
Tilbudspris: 2.799,00 kr

Book en tur i skydebiografen

Vi er stolte af at have Danmarks største skydebiograf som en del af vores butik og våbenmekaniker. Skydebiografen har to sale, hvor du kan skyde med alle kalibre der er lovlige til jagt i Danmark. I skydebiografen træner du på rigtige film af dyr fra hele verden, og du skyder med den samme ammunition som du ville bruge på jagt eller til træning. 

Book her